Merhaba.

Buraların sahibi olan A. Murat Eren benim. Benimle bağlantıya geçmek istiyorsanız a.murat.eren / gmail.com adresine e-posta atabilirsiniz.

2011 yılında doktoradan mezun oldum, sonra birkaç yıl Woods Hole, Massachusetts‘teki Marine Biological Laboratory isimli enstitüde mikrobiyal ekoloji üzerine asistan bilim insani olarak çalıştım. Şimdilerde University of Chicago Department of Medicine‘de faaliyet gösteriyorum. Akademisyen kimliğim ile yazdığım yazılar ve üzerinde çalıştığım projeler http://merenlab.org adresinde.[

](http://merenlab.org)

***

Güvendiğim insanlardan kıskanç, obsesif, impulsif ve egosantrik bir insan olduğumu duydum. İddialaşmak istemiyor ve ithamları kabul ediyorum. Eğer siz de bana kızgın olduğunuz için buradaysanız, ya da hasbelkader kalbinizi kırdıysam, özür dilerim.

***

Şu anda görüntülemekte olduğunuz sayfanın da içinde yer aldığı fotoğraf günlüğümü fotoğraf başta olmak üzere mesleğim ile doğrudan ilgili olmayan mevzular hakkındaki görüş ve düşüncelerimi yazmak için kullanıyorum (fakat bu alan adı altında bunun ya da bunun gibi ağır yazılara rastlamak da mümkün). 2012 yılından beri daha az Türkçe yazar oldum. “Bir dönemdir herhalde” diyor, ve geçsin diye bekliyorum. Hala buraları ziyaret eden insanlar varsa hepsine teşekkür ediyorum.

***

Internet’te bana rastlayabileceğiniz diğer mecralardan birkaçı şöyle:

***

Burada da çeşitli yazı ve ropörtajlarmın bütünlük gösterme kaygısı gütmeden, akla gelme sırası ile hazırlanmış bir listesi var, yıllar önce güncellemeyi bıraktım:

***

Üzerine çalıştığım konulardan son derece memnun olmama rağmen TÜBİTAK/UEKAE çatısı altındaki Pardus projesinin ilk üç yılında, yaşadığım yerden son derece memnun olmama rağmen Artvin / Yusufeli sınırları içerisinde kalan Barhal köyünde geçirdiğim günlerin tadı damağımdan gitmiyor.

***

Vaktim olduğunda dünyayı ele geçirmeyi ve hepinizin çanına ot tıkamayı düşünüyorum. Şimdiden özür diliyorum.